Hvad koster et nyt badeværelse?

At bygge et nyt badeværelse eller renovere et eksisterende badeværelse kan være en stor investering. Der kan dog være stor forskel på den investering alt efter hvilke materialer du vælger og hvor omfattende projektet er.

Materialer til nyt badeværelse

I det følgende vil vi gennemgå nogle af de mest væsentlige udgifter ved bygning af nyt badeværelse eller ved renovering af et badeværelse. Hvis du undrer dig over hvad koster et nyt badeværelse, så læs med her.

Badeværelse med turkisblå fliser på vægge og gulv. Der en hvid håndvask på et træbord i forgrunden og et hvidt vindue der leder ud til en have i baggrunden.
moderne og lyst badeværelse med med hvide og beigefarvet vægge. Der er en brusekabine af glas, en håndvask, et hvidt badekar og et toilet.

Valg af fliser

Hvad koster et nyt badeværelse? Det finder du ud af ved at gennemgå de materialer badeværelset er lavet af, og valg af fliser er en vigtig del af projektet.Valget af fliser kan have stor betydning for badeværelsets samlede omkostninger. Et badeværelse har brug for at opfylde nødvendige standarder for sikkerhed og holdbarhed. Det er et regelsæt kaldet SBI 252. På den baggrund, og af andre åbenlyse årsager, skal et badeværelse naturligvis være fuldstændig vandtæt.

Fliser bruges til gulve, vægge og brusekabiner. Der findes et stort udvalg af forskellige fliser og klinker. Alle fliser og klinker variere meget i design og pris. I det følgende vil vi gennemgå muligheder for fliser til badeværelset og hvad det koster.

1. Keramiske fliser

Keramiske fliser er nogle af de mest populære fliser, som du kan finde i mange badeværelser landet over. Det er fordi de både er meget prisvenlige og nemme at vedligeholde. prisen på keramiske fliser kan også godt variere en del alt efter størrelse og farve, men prisen ligger typisk imellem 149 kr. – 525 kr. pr. m2.

2. Porcelænsfliser

Hvis du ønsker en type af fliser som er mere holdbare og holder sig pæn i længere tid, så er porcelænsfliser en mulighed. Porcelænsfliser er frostsikre, syrefaste, klorbestandige og resistente over for olie.

De kan være en smule dyrere end keramiske fliser, men de er slidstærke og kan påføre elegance til dit hjem. Prisen på porcelænsfliser afhænger også af størrelse og design. Så prisen ligger et sted mellem 250kr. – 800kr. pr. m2.

3. Natursten

Fordelen ved natursten er at de er meget naturtro. Det betyder at natursten har en særegen æstetisk egenskab der giver en masse designmæssige muligheder for at give badeværelset et stilmæssige og unikt look til badeværelset.

Natursten kræver lidt mere vedligeholdelse en keramiske fliser. Det er derfor kun et godt valg, hvis det er badeværelsets design og udseende der har førsteprioritet. Natursten koster i omegnen af 500 kr. – 1200 kr. pr. m2.

Hvilke VVS-artikler skal du bruge til badeværelset?

Toilet: Et badeværelse, uanset størrelse, indeholder som regel et toilet. Omkostninger for toilettet afhænger af typen af toilet. Et almindeligt toilet koster typisk ca. 3000 kr. Et væghængt toilet koster omkring 4-5000 kr. og et dual flush toilet koster ca. 2500 kr.

Håndvask: Prisen på en håndvask kan variere meget. Det er alt efter om du ønsker en simpel håndvask til 1000 kr. eller om du ønsker en specialfremstillet designerhåndvask til 8000 kr.

Brusearmatur: Ligesom med håndvasken, så er der mange typer og modeller af brusearmaturer i næsten alle prisklasser. Du kan købe et almindeligt brusearmatur til 1000 kr. eller et designerarmatur til 8000 kr.

Hvad er totalprisen på dit nye badeværelse?

I det følgende vil vi gennemgå de forskellige prisklasser for dit badeværelse. Hvad koster et nyt badeværelse? Find ud af det her:

Overfladisk renovering af badeværelset

En overfladisk renovering af et eksisterende badeværelse, også kaldet en mock-up løsning, ligger i prisklassen 0 – 100.000 kr. Her er der medtaget eksempler der indeholder alt fra nedtagelse af inventar til renovering af overflader med f.eks. reemaljering af klinker, microcement, silkecement samt indkøb og montage af nyt inventar. Der er sjældent plads til at kigge på vandinstallationer eller strukturelle ændringer. 

Under 100.000 kan der være plads til at skifte klinker på mindre badeværelser, enten fordi man selv kan lave enkelte opgaver, så som f.eks. nedrivning og opsætning af inventar. Det vil presse indkøb af inventar betydeligt. Ved udskiftning af klinker skal der medtages reglement, der bl.a. indeholder krav til lovpligtig el, samt at projektet skal leve op til nuværende byggestandard. 

Renovering af badeværelset

En renovering af badeværelset i mellemprisklassen ligger i prisområdet 150.000 Dkk

Under de 150 er der plads til at ændre i brusenichens afløb – hvor især Unidrain er et ret populært valg. Der er plads til loft med spots, el lovpakke med plads til forberedelse til LED spejl. Valget ligger i denne kategori mellem mindre ændringer af rør og lækre tilvalg som LED spots og spejl. 

Over 150.000 Dkk begynder en renovering af blive kompleks, men interessant. Der bliver plads til flere og større drømme samt flere elementer. Denne type renovering omfatter ikke kun udskiftning af overfladematerialer, men også større ændringer som omrokering af sanitetsprodukter, autoriseret VVS arbejde og opgradering af elektriske installationer.

Nyt badeværelse fra bunden

Når der skal bygges et nyt badeværelse op fra bunden, ligger norm området for en renovering, typisk i omegnen af 200.000+ kr. I denne kategori er prisen 100% afhængig af valgte materialer. Der kan investeres uendeligt i kvalitets- eller designermøbler, inwall løsninger, luksuriøse armaturer, avancerede sanitetsprodukter, gulvvarme m.m. Denne type projekt omfatter ofte omfattende ændringer der vil resultere i lige præcist det du drømmer om og hvor kun økonomien sætter grænser. 

Arbejdet inkluderer alt fra murerarbejde til tømrer, VVS og elektrikerarbejde. Denne investering sikrer et topmoderne badeværelse, der opfylder de højeste standarder for komfort og design.

Pris og afgørende faktorer for en badeværelsesrenovering

Afslutnings vist skylder jeg, at nævne at der i min erfaring er 2 afgørende faktorer der kan påvirke ovenstående markant. Det er geografisk placering og størrelsen på badeværelset. F.eks er VVS posten typisk væsentligt højere i købstader sammenlignet med provins byer. 4m2 i københavn koster mere at renovere end 4m2 i Vordingborg.

Naturligvis er der prisforskel på 2m2 kontra 10m2, uanset hvor projektet udføres, men den største misforståelse er at der grundliggende er stor forskel på 4m2 og 10m2 der totalt renoveres. Processer og tørretider er de samme og ventetid er det samme. Materialeforbrug er mindre ved 4m2 men indkøbet af engros er ofte kun muligt når man er tættere på 10m2. Ellers skal man købe consumer produkter der er væsentligt højere i pris.

I dialogen om sammenhængen mellem mindre badeværelser og pris er der desuden en ekstra krølle på historien. Da bygningsreglement i Danmark definerer badeværelser under 3,25m2 som “Små vådrum”, hvor der er øget krav til udførsel, læs mere om det i SBI252 anvisningen.

Der er en hel del skyggesider til denne type renoveringer. Mange overtræder regler de ikke kender straks de går igang. Dertil at der mange problemstillinger der kan gøre et billigt valg dyrt.

Vælg en samarbejdspartner der forvandler tom snak til ærlig dialog og gennemsigtighed

Vi er eksperter med viden om reglement og anvisninger. Med os som sparringspartner gør du ikke kun processen mere overskuelig, du slipper for at skulle stole på om håndværkeren fortæller hele historen – det gør vi! 

Slip drømmen løs på os, start dialogen med et online møde hvor vi derfra omsætter dine ønsker til realitet og muligheder. 

Hvad koster et badeværelse? Det finder du ud af når du har Gratisbyggetilbud som din sparringspartner. Hos os får du en personlig byggerådgiver til at besigtige opgaven og udarbejde en projektbeskrivelse, som dækker hele projektet.

Vi starter med et videomøde online hvor du fortæller os om projektet og hvad det kræver at gennemføre. Herefter kommer vores byggerådgiver ud og besigtiger dit projekt og udarbejder en projektbeskrivelse. Denne projektbeskrivelse med tilhørende billede- og videomateriale bliver lagt ind til vores netværk af over 400 håndværkere. Håndværkerne har her mulighed for at give en pris på projektet og lægge det ind på vores platform. Du modtager 3 priser, som du kan sammenligne med hinanden og vælge den pris der er rigtig for dig. Hvis du vil spørge din byggerådgiver til råds, så gør du bare det.

Din byggerådgiver er din sparringspartner under hele projektet og hjælper dig med at få en fair pris på samtlige stadier i processen. Det kan være svært at holde styr på alle de forskellige facetter, men når du samarbejder med os så tager vores erfarne byggeledere os af det hele for dig. Du kan derfor læne dig tilbage, og så klarer vi resten.