Hvad koster et nyt badeværelse?
At bygge et nyt badeværelse eller renovere et eksisterende badeværelse kan være en stor investering. Der kan dog være stor forskel på den investering alt efter hvilke materialer du vælger og hvor omfattende projektet er.
Materialer til nyt badeværelse
I det følgende vil vi gennemgå nogle af de mest væsentlige udgifter ved bygning af nyt badeværelse eller ved renovering af et badeværelse. Hvis du undrer dig over hvad koster et nyt badeværelse, så læs med her.
Valg af fliser
Hvad koster et nyt badeværelse? Det finder du ud af ved at gennemgå de materialer badeværelset er lavet af, og valg af fliser er en vigtig del af projektet.Valget af fliser kan have stor betydning for badeværelsets samlede omkostninger. Et badeværelse har brug for at opfylde nødvendige standarder for sikkerhed og holdbarhed. Det er et regelsæt kaldet SBI 252. På den baggrund, og af andre åbenlyse årsager, skal et badeværelse naturligvis være fuldstændig vandtæt.
Fliser bruges til gulve, vægge og brusekabiner. Der findes et stort udvalg af forskellige fliser og klinker. Alle fliser og klinker variere meget i design og pris. I det følgende vil vi gennemgå muligheder for fliser til badeværelset og hvad det koster.
1. Keramiske fliser
Keramiske fliser er nogle af de mest populære fliser, som du kan finde i mange badeværelser landet over. Det er fordi de både er meget prisvenlige og nemme at vedligeholde. prisen på keramiske fliser kan også godt variere en del alt efter størrelse og farve, men prisen ligger typisk imellem 149 kr. – 525 kr. pr. m2.
2. Porcelænsfliser
Hvis du ønsker en type af fliser som er mere holdbare og holder sig pæn i længere tid, så er porcelænsfliser en mulighed. Porcelænsfliser er frostsikre, syrefaste, klorbestandige og resistente over for olie.
De kan være en smule dyrere end keramiske fliser, men de er slidstærke og kan påføre elegance til dit hjem. Prisen på porcelænsfliser afhænger også af størrelse og design. Så prisen ligger et sted mellem 250kr. – 800kr. pr. m2.
3. Natursten
Fordelen ved natursten er at de er meget naturtro. Det betyder at natursten har en særegen æstetisk egenskab der giver en masse designmæssige muligheder for at give badeværelset et stilmæssige og unikt look til badeværelset.
Natursten kræver lidt mere vedligeholdelse en keramiske fliser. Det er derfor kun et godt valg, hvis det er badeværelsets design og udseende der har førsteprioritet. Natursten koster i omegnen af 500 kr. – 1200 kr. pr. m2.
Hvilke VVS-artikler skal du bruge til badeværelset?
Toilet: Et badeværelse, uanset størrelse, indeholder som regel et toilet. Omkostninger for toilettet afhænger af typen af toilet. Et almindeligt toilet koster typisk ca. 3000 kr. Et væghængt toilet koster omkring 4-5000 kr. og et dual flush toilet koster ca. 2500 kr.
Håndvask: Prisen på en håndvask kan variere meget. Det er alt efter om du ønsker en simpel håndvask til 1000 kr. eller om du ønsker en specialfremstillet designerhåndvask til 8000 kr.
Brusearmatur: Ligesom med håndvasken, så er der mange typer og modeller af brusearmaturer i næsten alle prisklasser. Du kan købe et almindeligt brusearmatur til 1000 kr. eller et designerarmatur til 8000 kr.
Arbejdskraft
De mest almindelige typer af håndværkere
Tømrer
- For at udføre montering af eksempelvis møbler og døre og andre konstruktioner, så er en tømrer essentielt for projektet. Tømreren kan klare alt fra små opgaver til større installationer. En tømrer koster cirka 425 – 800 kr. i timen.
Elektriker
- En elektriker er essentiel for installering af elektriske komponenter på badeværelset. Indebærer projektet specielt opsat belysning, så kan prisen på en elektriker godt stige lidt. En elektriker koster typisk i omegnen af 650 kr. – 950 kr. i timen.
VVS-Installatør
- Hvis du gerne vil ha monteret toilettet, håndvasken og brusearmaturet, eller hvis du skal have gulvvarme, så er det VVS-Installatøren der gør det. VVS’eren har en timepris på omkring 600 kr. – 1000 kr.
Flisemurer
- Flisemuren sørger for at fliserne bliver placeret sikkert og korrekt på gulv og vægge. Det er nødvendigt med en murer for at sikre et holdbart resultat. Murerens timepris ligger på omkring 550 kr. – 800 kr.
Maler
- Hvis du ønsker væggene og loftet malet, så er det en maler du skal have fat i. På badeværelser bruger man ofte en speciel malingstype der kan tåle fugt og skimmel. For malerens vedkommende ligger timeprisen cirka på 400-600 kr.
Gulvmand
- Gulvmanden sikrer at gulvet er forseglet korrekt og er 100% vandtæt. Gulvmanden installerer den foretrukne gulvbelægning, gulvslibning eller gulvlakering til projektet. Prisen ligger på omkring 500 – 900 kr. i timen.
Fugemand
- Ethvert byggeprojekt der inkluderer et badeværelse har brug for en fugemand. Fugemasse sikrer at badeværelset er vandtæt. Det er især omkring brusekabinen at det er vigtigt at der er installeret fugemasse. En fugemand koster omkring 500 – 650 kr. i timen.
Arkitekt
- Arkitekten designer rummets æstetiske og funktionelle særpræg. Det er vigtigt for ethvert byggeprojekt at der er detaljerede tegninger der visuelt viser det færdige rum. En arkitekt koster i omegnen af 1000 – 2500 kr. i timen alt efter kvalifikationer.
Hvad er totalprisen på dit nye badeværelse?
I det følgende vil vi gennemgå de forskellige prisklasser for dit badeværelse. Hvad koster et nyt badeværelse? Find ud af det her:
Overfladisk renovering af badeværelset
En overfladisk renovering af et eksisterende badeværelse, også kaldet en mock-up løsning, ligger i prisklassen 0 – 100.000 kr. Her er der medtaget eksempler der indeholder alt fra nedtagelse af inventar til renovering af overflader med f.eks. reemaljering af klinker, microcement, silkecement samt indkøb og montage af nyt inventar. Der er sjældent plads til at kigge på vandinstallationer eller strukturelle ændringer.
Under 100.000 kan der være plads til at skifte klinker på mindre badeværelser, enten fordi man selv kan lave enkelte opgaver, så som f.eks. nedrivning og opsætning af inventar. Det vil presse indkøb af inventar betydeligt. Ved udskiftning af klinker skal der medtages reglement, der bl.a. indeholder krav til lovpligtig el, samt at projektet skal leve op til nuværende byggestandard.
Renovering af badeværelset
En renovering af badeværelset i mellemprisklassen ligger i prisområdet 150.000 Dkk
Under de 150 er der plads til at ændre i brusenichens afløb – hvor især Unidrain er et ret populært valg. Der er plads til loft med spots, el lovpakke med plads til forberedelse til LED spejl. Valget ligger i denne kategori mellem mindre ændringer af rør og lækre tilvalg som LED spots og spejl.
Over 150.000 Dkk begynder en renovering af blive kompleks, men interessant. Der bliver plads til flere og større drømme samt flere elementer. Denne type renovering omfatter ikke kun udskiftning af overfladematerialer, men også større ændringer som omrokering af sanitetsprodukter, autoriseret VVS arbejde og opgradering af elektriske installationer.
Nyt badeværelse fra bunden
Når der skal bygges et nyt badeværelse op fra bunden, ligger norm området for en renovering, typisk i omegnen af 200.000+ kr. I denne kategori er prisen 100% afhængig af valgte materialer. Der kan investeres uendeligt i kvalitets- eller designermøbler, inwall løsninger, luksuriøse armaturer, avancerede sanitetsprodukter, gulvvarme m.m. Denne type projekt omfatter ofte omfattende ændringer der vil resultere i lige præcist det du drømmer om og hvor kun økonomien sætter grænser.
Arbejdet inkluderer alt fra murerarbejde til tømrer, VVS og elektrikerarbejde. Denne investering sikrer et topmoderne badeværelse, der opfylder de højeste standarder for komfort og design.
Pris og afgørende faktorer for en badeværelsesrenovering
Afslutnings vist skylder jeg, at nævne at der i min erfaring er 2 afgørende faktorer der kan påvirke ovenstående markant. Det er geografisk placering og størrelsen på badeværelset. F.eks er VVS posten typisk væsentligt højere i købstader sammenlignet med provins byer. 4m2 i københavn koster mere at renovere end 4m2 i Vordingborg.
Naturligvis er der prisforskel på 2m2 kontra 10m2, uanset hvor projektet udføres, men den største misforståelse er at der grundliggende er stor forskel på 4m2 og 10m2 der totalt renoveres. Processer og tørretider er de samme og ventetid er det samme. Materialeforbrug er mindre ved 4m2 men indkøbet af engros er ofte kun muligt når man er tættere på 10m2. Ellers skal man købe consumer produkter der er væsentligt højere i pris.
I dialogen om sammenhængen mellem mindre badeværelser og pris er der desuden en ekstra krølle på historien. Da bygningsreglement i Danmark definerer badeværelser under 3,25m2 som “Små vådrum”, hvor der er øget krav til udførsel, læs mere om det i SBI252 anvisningen.
Der er en hel del skyggesider til denne type renoveringer. Mange overtræder regler de ikke kender straks de går igang. Dertil at der mange problemstillinger der kan gøre et billigt valg dyrt.
Vælg en samarbejdspartner der forvandler tom snak til ærlig dialog og gennemsigtighed
Vi er eksperter med viden om reglement og anvisninger. Med os som sparringspartner gør du ikke kun processen mere overskuelig, du slipper for at skulle stole på om håndværkeren fortæller hele historen – det gør vi!
Slip drømmen løs på os, start dialogen med et online møde hvor vi derfra omsætter dine ønsker til realitet og muligheder.
Vi hjælper dig med at få den bedste pris på dit badeværelse
Hvad koster et badeværelse? Det finder du ud af når du har Gratisbyggetilbud som din sparringspartner. Hos os får du en personlig byggerådgiver til at besigtige opgaven og udarbejde en projektbeskrivelse, som dækker hele projektet.
Vi starter med et videomøde online hvor du fortæller os om projektet og hvad det kræver at gennemføre. Herefter kommer vores byggerådgiver ud og besigtiger dit projekt og udarbejder en projektbeskrivelse. Denne projektbeskrivelse med tilhørende billede- og videomateriale bliver lagt ind til vores netværk af over 400 håndværkere. Håndværkerne har her mulighed for at give en pris på projektet og lægge det ind på vores platform. Du modtager 3 priser, som du kan sammenligne med hinanden og vælge den pris der er rigtig for dig. Hvis du vil spørge din byggerådgiver til råds, så gør du bare det.
Din byggerådgiver er din sparringspartner under hele projektet og hjælper dig med at få en fair pris på samtlige stadier i processen. Det kan være svært at holde styr på alle de forskellige facetter, men når du samarbejder med os så tager vores erfarne byggeledere os af det hele for dig. Du kan derfor læne dig tilbage, og så klarer vi resten.