Badeværelse inspiration

Er du på udkig efter badeværelse inspiration til dit næste renoveringsprojekt? Hos Gratisbyggetilbud får du en personlig byggerådgiver, som hjælper dig med at skabe det perfekte badeværelse der afspejler din personlige stil.

Uanset om du drømmer om et luksuriøst badeværelse, et klassisk badeværelse, et moderne badeværelse eller et minimalistisk badeværelse, så er vi her for at hjælpe dig med at realisere dine drømme.

Hvilket badeværelse passer til dig?

I det følgende vil vi gennemgå nogle af de mest populære badeværelsesstile, som forhåbentlig kan inspirere dig til at komme lidt nærmere hvilket badeværelse der passer til din personlige stil.

Badeværelse inspiration: Det moderne badeværelse

Moderne badeværelser er kendetegnet ved rene linjer, innovative materialer og løsninger, samt en helt enkel og harmonisk farvepalette. Det er en stil der fokuserer på at sammensmelte æstetisk design med innovativ funktionalitet med et særpræg af rolighed og harmoni.

1. Materialer til det moderne badeværelse

Det moderne badeværelse består ofte af en kombination af glas, stål og beton i kontrast til naturmaterialer som træ og sten. Det er et design der forbinder det industrielle med det naturlige.

2. Farvepalet

Det er enkelthed der er i højsædet på det moderne badeværelse. Hvid, grå og sort dominerer gulv og vægge mens enkelte farvenuancer skiller sig ud gennem eksempelvis håndklæder, planter eller kunstværker.

3. Armaturer

Armaturerne på det moderne badeværelse skal ikke tiltrække sig for meget opmærksomhed. De skal dog stadig gerne udstråle elegance og bidrage til æstetikken. Armaturer er derfor strømlinede og minimalistiske i samme farvepalette som resten af badeværelset, gerne i krom eller mat sort.

4. Design

For at få mest ud af hver m2 indeholder det moderne badeværelse ofte indbyggede opbevaringsløsninger og væghængte toiletter. Møblerne skal være nemme at rengøre og vedligeholde. Badeværelset er også ofte præget af et stort vægspejl med LED-lys.

Det klassiske badeværelse

Er du til det klassiske look? Lad dig inspirere af de mange muligheder for skabe et flot klassisk badeværelse i din drømmebolig.

Klassiske badeværelser udstråler elegance og tidløs charme der aldrig går af mode.

1. Materialer til det klassiske badeværelse

Det klassiske badeværelse består ofte af marmor, porcelæn og traditionelle fliser.

For at gå hele vejen med det klassiske look kan du overveje at bruge bronze til armaturer. Det er inspireret af det gamle grækenland for at give badeværelset det varme strejf til det helt hvide marmor og porcelæn.

2. Farvepalet

Det klassiske badeværelse er designet til at skabe en lys og indbydende atmosfære. Det er de bløde farver som hvid, beige og pastelfarver der giver det æstetiske særpræg.

For at skabe lidt kontrast kan man nemlig godt tilføje mørke møbler eller små mørkere detaljer på eksempelvis håndtag eller ornamenter.

3. Armaturer

Armaturerne skal afspejle det tidløse design. Der er derfor traditionelle armaturer med dekorative detaljer og klassiske former.

4. Design

Fritstående badekar, udsmykkede spejle og klassiske møbler med detaljerede og formede udskæringer skaber det elegante look vi forbinder med det klassiske badeværelse.

For at skabe din egen personlige stil kan du overveje at tilføje paneler og fodlister i lidt mørkere nuancer.

Det minimalistiske badeværelse

Minimalisme er steget i popularitet de sidste par år, og det minimalistiske badeværelse er ingen undtagelse.

Minimalistiske badeværelser er designet ud fra det formål at fjerne alt unødvendigt fra badeværelset og kun beholde alt det essentielle. Det minimalistiske badeværelse er enkelt, roligt og funktionelt.

1. Materialer til det minimalistiske badeværelse

For at give det minimalistiske udtryk går man ofte efter glatte overflader som glas og beton kombineret med træ for varme og tekstur.

Materialer skal være modstandsdygtige overfor fugt, nemme at rengøre og have enkle former.

2. Farvepalet

Enkle og neutrale farver som hvid, grå og sort kendetegner det minimalistiske badeværelse. Det skaber et rent og ryddeligt udseende.

For at skabe lidt dybde til din stil, kan det være en god ide at benytte flere nuancer af samme farve.

3. Armaturer

Der er ingen overflødighed i det minimalistiske badeværelse. Der er derfor et fokus på enkle og funktionelle armaturer uden nogen synderlige dekorationer.

For at beholde det rene og ryddelige udseende er det også en god ide at vælge armaturer med skjult montering.

4. Design

Ligesom med det moderne badeværelse, så er skjult opbevaring også en karakteriska for minimalisme. Her handler det mere om at skabe et åbent rum for at give en følelse gulvplads, end det handler om at udnytte pladsen.

For yderlige at forstærke følelsen for åbenhed og lys benytter man også store spejle og glasdøre som kan skabe naturlig belysning.

Det luksuriøse badeværelse

Det luksuriøse badeværelse kombinerer de fineste materialer for at skabe et spa-lignende miljø. Her er det primært komfort og elegance der er i højsædet.

1. Materialer til det luksuriøse badeværelse

Materialer til det luksuriøse badeværelse skal være både smukke og holdbare. Det er eksempelvis høj kvalitets marmor og natursten, samt ædle metaller som guld, sølv, bronze eller kobber.

2. Farvepalet

Det gælder om at skabe en sofistikeret atmosfære der igennem rige farver som dyb blå, guld og sort i kombination med neutrale toner som hvid og beige giver det stilfulde og spa-lignende miljø.

3. Armaturer

Armaturer i ædle metaller som guld, sølv og bronze kombineret med en mat sort giver det luksuriøse look. Du kan også overveje at få avanceret funktioner til dit badeværelse, som eksempelvis et spabad med massage eller en regnbruser.

4. Design

Kombinationen mellem komfort, funktionalitet og eksklusive materialer i rige farver kendetegner det luksuriøse badeværelse. Store badekar med avanceret funktioner, regnbrusere, opvarmede gulve og innovativ belysning får det luksuriøse og eksklusive look. For ekstra komfort bliver der ofte også brugt tekstiler som ekstra bløde håndklæder og bademåtter.

Det skandinaviske badeværelse

Hvis du leder efter badeværelse inspiration, og du tænker at et badeværelse der forbinder funktionalitet med det naturlige, så kan det skandinaviske badeværelse godt være noget for dig.

1. Materialer til det skandinaviske badeværelse

Det skandinaviske badeværelse er kendt for sit lyse og imødekommende samspil med naturen. Her bruger vi lyse træsorter, planter, fliser og natursten til at skabe en følelse af lethed og varme.

Materialer der bliver brugt til det skandinaviske badeværelse er bæredygtige og holdbare materialer fra naturen.

2. Farvepalet

Lyse farver som hvid, grå, grøn og blå med naturlige trætoner giver en hyggelig og harmonisk atmosfære.

De naturlige trætoner benyttes gerne til badeværelsesmøbler som borde og skabe specielt behandlet til at modstå fugt.

3. Armaturer

Enkle og elegante armaturer i krom eller børstet stål der passer sammen med den naturlige æstetik.

Der behøver ikke at være unødige dekorationer. Det skandinaviske badeværelse er præget af et minimalistisk design der fokuserer på lethed og åbenhed.

4. Design

Store vinduer med naturlig belysning, minimalistisk indretning og brug af planter til at give rummet et naturligt særpræg er kendetegnet for det skandinaviske badeværelse.

Brug også gerne opbevaringsløsninger i træ der holder rummet ryddet og åbent.

Det industrielle badeværelse

Industrielle badeværelser drager inspiration fra fabrik- og lagerdesign. Dette badeværelse kombinerer rene linjer og urban æstetik med rå materialer fra industrien.

1. Materialer til det industrielle badeværelse

For at skabe et autentisk industrielt look kan du benytte beton, stål, mursten og træ.

Beton bruges ofte til gulv og vægge for at give et råt og ubehandlet udseende mens sort stål og metal bruges til armaturer og eksponerede rørføring for at få et robust udseende.

Ubehandlede murstensvægge giver samtidig en rå og rustik følelse, som fungerer godt i sammenspil med gammeldags genbrugt træ, som kan bruges til hylder, borde og skabe.

2. Farvepalet

Det rå industrielle look er ofte domineret af grå, sorte og jordfarver kombineret for at skabe en kølig atmosfære fyldt op med kontrastfuld varme og dybde.

Grå er ofte den dominerende farve mens de kontrastfulde jordfarver kommer fra træelementer eller murstensvægge som tilføjer naturlig varme til rummet.

3. Armaturer

Armaturer giver det industrielle badeværelse en robust og funktionel æstetik.

Her kan vi evt. tilføje rummet autenticitet ved at benytte eksponerede rør og vvs-komponenter i stål og kobber som en central del af looket.

Vælg også gerne brusehovede og vandhane i et enkelt og funktionelt design i børstetstål eller sort og store rustikke spejle i metalrammer.

4. Design

Åben rørføring, store spejle, minimalistiske møbler og industriel belysning kendetegner det industrielle badeværelse.

Det kræver en omhyggelig balance mellem rå materialer og funktionalitet. Med fokus på de enkelte detaljer og de robuste materialer kan du skabe et råt og personlighedsfuldt badeværelse der emmer af karakter.

Søger du badeværelse inspiration til dit projekt? Med Gratisbyggetilbud som din sparringspartner modtager du en erfaren byggerådgiver til at hjælpe og inspirere dig under hele projektet.

For at komme i gang med processen så holder vi et online videomøde hvor vi kort møder hinanden. Her har vi en dialog om nogle af de specifikke detaljer ved projektet og hvad det kræver at gennemføre. Under mødet aftaler vi et tidspunkt hvor du kan møde din personlige byggerådgiver, så han kan besigtige projektet og oprette en projektbeskrivelse. Vi sender projektbeskrivelsen ud til vores netværk af håndværkere som kommer med byggetilbud på projektet. Du vælger her det tilbud der føles rigtigt for dig. Hvis du ønsker assistance fra din byggerådgiver, så spørger du bare alt det du vil.

Din byggerådgiver hjælper dig under hele byggeprocessen. Vi forhandler med håndværkerne for at få den bedste pris til dig. Lyder det godt, så tag bare og udfyld formularen, så klarer vi resten.

Håndværker ser på et færdigt badeværelse