Find den rette tagdækker i dag!

  • Faglig sparringspartner – Vi hjælper dig hele vejen
  • 2 års reklamationssupport
  • Mere end 60.000 løste opgaver i bagagen

Udskiftning af asbest tag
Fra drøm til realitet via 4 enkle trin

LAD DIN BYGGEDRØM GÅ I OPFYLDELSE MED 4 TRIN

1. Indsend dit projekt til os

Er jagten gået ind efter en håndværker til din opgave? Så læn dig tilbage og Indsend dit projekt til gratisbyggetilbud. Vi står klar til at hjælpe dig trygt frem til de tilbud du mangler, for at kunne tage en beslutning

2. Vi mødes online

For at kunne hjælpe dig med at spare tid og besværet ved at indhente tilbud, starter vi med at gennemgå dit projekt online. Vi indsamler de nødvendige oplysninger, laver projektbeskrivelse og skriver det tilbud du mangler, så er det tid til at aktivere vores netværk af håndværkere

3. Vi hjælper dig til det bedste tilbud

Vi kan efter de første 2 bud se om priserne afspejler markedet. Priserne skal gerne ligge indenfor 15% af hinanden. Lykkes det ikke forsætter vi indtil vi står med en række tilbud der passer til dig. Gennem løbende dialog, og med vores erfaringer, vil vi sammen kunne slå til på det rette tidspunkt.

4. Din accept – vi får dig i mål!

De indkomne tilbud samles på din profil her på siden. En accept fra dig betyder, at du nu er klar til at gå i endelig dialog. Derved kan vi få aftalen i hus med håndværkeren. Håndværkeren har 7 hverdage til at kontakte og besøge dig.

Det er alvorligt hvis det viser sig, at du har asbest i dit tag. Der er nye regler og krav, der træder i kraft i Danmark den 1. januar 2025. Det er vigtigt at handle nu. Fra denne dato skal alle udskiftninger af tage, der indeholder asbest, udskiftes af certificeret tagdækkere. De nye regler bevirker skærpet krav til hele processen med udskiftning af asbest i taget. Venter du indtil 2025 med at udskifte taget, så kan du regne med en længere arbejdsproces, og derfor betragteligt forhøjet omkostninger.

Vi anbefaler derfor at du får udskiftet dit tag nu, så du undgår eventuelle komplikationer og markant øget omkostninger i fremtiden.

Asbest er en gruppe naturligt forekommende mineraler, der består af fine, varmebestandige fibre. På grund af dets styrke og varmebestandighed blev asbest tidligere brugt i en lang række byggematerialer, herunder tagdækning, isolering, fliser og cementprodukter.

Asbestmineraler kan opdeles i to hovedkategorier, nemlig serpentin og amfibol. Den mest almindelige type asbest kaldet chrysotilasbest (hvid asbest) tilhører serpentin-gruppen, mens de mere sjældne asbesttyper, såsom amosit (brun asbest) og crocidolit (blå asbest), tilhører amfibolgruppen.

Før det blev forbudt at benytte asbest, blev det ofte brugt i byggematerialer. Asbest har nemlig en del egenskaber der gør det til et godt byggeprodukt:

  • Brandmodstand: Asbestfibre er nemlig modstandsdygtige overfor brand, hvilket gør dem ideele til brandsikring.
  • Isolering: Asbest er et effektivt materiale til isolering af hjemmet. Det virker mod både varme og elektricitet. Det blev derfor brugt både i termisk isolation og i elektriske apparater.
  • Styrke og holdbarhed: Asbestfibre kan forstærke cement og andre materialer. Det gør dem stærkere og mere modstandsdygtige overfor slitage.

Selvom asbest har mange positive egenskaber, så er det kendt for at være yderst sundhedsfarligt. Det er især når det frigiver små fibre i luften. Når asbestfibre indåndes, så kan de trænge dybt ned i lungerne og bliver der i mange år.

Over tid kan det føre til alvorlige sygdomme, som eksempelvist:

  • Asbetose: En kronisk lungesygdom, hvor indåndede asbestfibre forårsager arvæv i lungerne.
  • Lungekræft: Asbest kan føre til øget risiko for at udvikle lungekræft
  • Mesotelium: En sjælden og aggresiv kræftform der påvirker vævet omkring de indre organer.

De sundhedsmæssige risici ved asbest er betydelige. Når asbestholdige materialer beskadiges eller bliver forstyrret, så kan de frigive små fibre, der let indåndes. Det er derfor afgørende for enhver person at få håndteret og fjernet asbest på en sikker måde. Hvis du har mistanke om at dit tag indeholder asbest, så anbefaler vi at få det undersøgt og om nødvendigt udskiftet af fagfolk.

Hvis du har asbest i taget, er det vigtigt at handle hurtigt og få taget udskiftet. Hos Gratisbyggetilbud gør vi processen nem og bekymringsfri. Du modtager 3 gratis tilbud på et nyt tag fra certificerede tagdækkere i dit nærområde. Vi samarbejder med erfarne og certificerede tagdækkere, der er specialiseret i håndtering og fjernelse af asbest.

Du modtager desuden, uden omkostning, en personlig byggerådgiver til at hjælpe dig med dit tagprojekt. Hvis du på nogen måde skulle ha nogen kommentarer til byggeriet, så tilbyder vi også, som de eneste på markedet, 2 års reklamationssupport.

For at modtage dine gratis byggetilbud skal du blot udfylde en simpel formular her på siden. herefter vil du blive kontaktet af din personlige byggerådgiver som vil besigtige projektet og indhente de bedste mulige priser fra vores store netværk af håndværkere. Det giver dig mulighed for at sammenligne priserne, så du kan træffe det bedste valg for dit hjem.

Typer af nyt tag

Fra 1. januar 2025 kræver dansk lov, at kun certificerede tagdækkere må udføre udskiftning af tage, der indeholder asbest. Dette er for at sikre korrekt håndtering og bortskaffelse af det farlige materiale.

Hvis man bryder de nye regler for håndtering af asbest, så kan det resultere i strenge sanktioner. Det kan eksempelvist være bøder og i værste fald potentielle retssager. Det er derfor afgørende at følge de nye regler for asbest og få certificerede tagdækkere til at udskifte taget.

Identificering af asbest kan være udfordrende. Asbest er nemlig ofte blandet sammen med mange andre materialer. Der er dog nogle tegn og trin, du kan følge for at afgøre, om der er asbest i taget.

Alder på bygningen

Et delvist forbud mod brugen af asbest i tage blev indført i 1972. Det var dog først i 2005 at asbest blev fuldstændig forbudt.

I dag er der stadig mange bygninger som indeholder tage med asbest. Europaparlamentet gjorde det officielt i 2013, at asbest er farligt for mennesker og indførte en plan for fjernelse af asbest.

Det er altså relativt ny lovgivning, så hvis din bygning er opført inden denne periode er der højere sandsynlighed for at taget indeholder asbest.

Visuelle indikatorer

Asbestcementplader har ofte en mat, grå farve og kan føles ru eller sandede på overfladen. Over tid kan asbestpladerne udvikle en hvidlig eller kalket overflade på grund af vejrforhold og nedbrydning.

Ældre asbestholdige tagflader har en tendens til at udvikle revner, splinter eller afskalning over tid. Hvis du ser disse tegn på dit tag kan det være et tegn på nedbrydning af asbestcement.

Nogle tagplader kan have producentmærker eller stempler, der angiver, om de indeholder asbest. Hvis du kan finde disse mærker, kan det give en klar indikation af materialets indhold.

Hos Gratisbyggetilbud er vi den ideelle partner, når du overvejer at udskifte asbesttaget på din bolig med et nyt tag. Med vores erfaring og netværk inden for byggebranchen kan vi hjælpe med at indhente konkurrencedygtige tilbud og sikre, at du får den bedste mulige pris.

Vi arbejder tæt sammen med kvalificerede håndværkere, der sikrer, at det nye tag udføres korrekt og til tiden. Med os ved roret, kan du forvente en problemfri proces fra start til slut, hvor alle detaljer håndteres professionelt. Det er så du kan nyde godt af dit nye tag uden bekymringer.

Ronnie Zimling er partner og COO hos Gratisbyggetilbud

Lad os hjælpe dig med at realisere dit projekt om udskiftning af asbest tag. Mød os i øjenhøjde online, eller giv os et kald på 70 600 620.
Vi står altid klar til at hjælpe dig med sparring og de tilbud du søger.

Vi har tider mellem 09.00-16.30 alle dage og tirsdag/torsdag helt til 20.30.